Een borstzakje - not done of een stijlicoon?

Aangeboden door: mouwlengte7.com

Het borstzakje, een eeuwenoude toevoeging aan een overhemd. Het is functioneel en tijdloos. Tijdens het werken worden deze overhemden vaak gedragen. Het is dé plek voor het opbergen van je pen of sleutels. In de broekzakken is dit namelijk geen comfortabele plek.

Zakelijke activiteiten past beter bij een overhemd zonder borstzak, omdat de borstzak de strakke look dan niet onderbreekt. Welke ongeschreven regels zijn er precies voor het dragen van een overhemd met borstzak? En waar komt het vandaan? Lees snel verder voor het antwoord.

Nooit uit de mode

Het verschilt van man tot man of een borstzakje van een overhemd wordt gewaardeerd. Het is voor veel mannen een maker of een kraker bij het overwegen van een aankoop. Overhemden die geen aangesloten pasvorm hebben, met andere woorden regular fit of comfort fit, zijn met borstzak een tijdloze toevoeging aan elke outfit. Wanneer men een aangesloten model draagt, met andere woorden slim fit, dan is een borstzak een serieuze kraker. Het verpest de aangesloten look van het shirt. Het is natuurlijk een ongeschreven regel. Het hangt het meest af van de eigen smaak.

Functionele toevoeging

Op het werk is een mouwlengte 7 overhemd met borstzak perfect voor het opbergen van kleine items. Denk hierbij aan pennen, potloden en sleutels. Je hoeft nu niet te reiken naar de broekzak. Daarnaast zijn deze items hoogst irritant bij het in de broekzak stoppen. Het zijn puntige voorwerpen die snel een gat in de broek kunnen maken. In de koudere maanden zijn jaszakken natuurlijk ideaal voor het opbergen van kleine spullen, maar in de zomer is een overhemd met borstzak hiervoor zeer geschikt.

Afraders voor het dragen van een borstzak

Zonder rekening te houden met persoonlijke smaak, zijn er een aantal omstandigheden waarbij geen overhemd met borstzak gedragen wordt. Dit geldt ook voor overhemden met extra lange mouw. Er zijn mannen die het dragen van een trui combineren met een overhemd met borstzak. Een borstzakje is hier goed doorheen te zien. Dit ziet er niet netjes uit. Het maakt een nette look erg slordig. Dit wordt verergerd wanneer er ook nog spullen in het borstzakje zitten.

Feit is dat overhemden die een borstzakje bevatten, steeds minder onderdeel zijn van de collectie van overhemden merken. Dit komt doordat het steeds meer de regel wordt dat overhemden een strakkere taillering hebben. Dit model overhemd is geen goede combinatie met een borstzakje. Het is als twee tegenpolen. Het niet stijlvol, zoals de aangesloten look wel is.

Jouw favoriet overhemd met borstzak

Mouwlengte7.com helpt jou graag met het uitzoeken van het geschikt overhemd met borstzak. Dit zijn overhemden met extra lange mouw. Mannen langer dan 1.90m hebben vaak het probleem dat zij geen geschikt shirt kunnen vinden in de winkel, omdat de mouwen te kort zijn. Het team staat je graag te woord bij het uitkiezen van jouw nieuwe lievelingsshirt.