Hoe je alleen op reis kunt met handbagage

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Ondanks dat het in deze rare tijden niet aangemoedigd wordt om op vakantie te gaan, mag fantaseren natuurlijk altijd. Iedereen kent de irritaties tijdens het inpakken wel. Men neemt altijd te veel mee en het lang dragen van koffers zorgt voor veel ergernis als de vakantie nog moet beginnen.

Om iedereen met deze ergernissen uit de brand te helpen, schieten tips uit dit artikel te hulp. Alleen met handbagage op vakantie gaan, bespaart veel tijd en laat de eerste vakantie na de coronatijd met het volste plezier beginnen.

Niet meer dan twee

Om minder koffers te dragen, is logischerwijs minder bagage nodig. De angst voor vlekken is natuurlijk aanwezig. Wat als je twee van je lievelingsbroeken meeneemt en de eerste dag komt er al een vlek op? Houd rekening met de aanwezigheid van een wasmachine op de vakantiebestemming, om van vlekken af te zijn. Het is een kleine moeite, maar een groot plezier. De regel voor het besparen van bagage is: neem van alles twee stuks mee. Op warme bestemmingen is één broek en één heren trui voldoende.

Plan een week vooruit

Bij het samenstellen van de inhoud van de koffer, plan dan een week vooruit. Het inpakken van het volledige arsenaal aan kleding, is een aanslag op de spieren aan het begin van een welverdiende vakantie. Hierbij kan gerust kleding zitten wat gestreken dient te worden. De meeste hotels bieden hier aanvullende service voor of weten wel waar je hier voor een zacht prijsje mee terecht kan.

Kies jouw favoriete stoffen

Bespaar ruimte door onderscheid te maken in het dikte van het materiaal. Overhemden zijn bijvoorbeeld dun. Maar bij een vakantie op een koude bestemming is alleen een overhemd te koud. Varieer dus in de diktes van de meegenomen stoffen, om ruimte te besparen in de koffer. Wanneer je dit goed op orde hebt, is zelfs een koffer voor in het ruimbagage niet nodig. Alleen een handbagage koffer voldoet.

Kies voor strijkvrije kleding

Natuurlijk kan er gebruik gemaakt worden van de hotelservice om een shirt te laten strijken. Maar om dit probleem volledig weg te nemen, kun je kiezen om alleen strijkvrije kleding mee te nemen. Deze overhemden zijn behandeld met een chemisch goedje, waardoor het geen kreukels zal krijgen. Het selecteren van de juiste hoeveelheid bagage in combinatie met de keuze voor strijkvrije kleding, is een startpunt voor een ontspannen vakantie.

Vermijd grote koffers

Bij het kiezen van de koffer, is grootte erg belangrijk. Een grote koffer dwingt men om deze helemaal vol te stoppen. Hierdoor wordt er al snel teveel bagage meegenomen, waar vervolgens geen gebruik van wordt gemaakt. Bij de keuze voor een kleine koffer, is er simpelweg geen ruimte voor de angst voor het meenemen van te weinig heren kleding. Denk hierbij aan een kleine koffer met wieltjes, zodat het dragen van de bagage nog minder moeite kost.

De beste Herenkleding voor op vakantie

Er zal een tijd komen dat men weer met een gerust hart op vakantie kan gaan. Vul de koffer met de meest stijlvolle herenkleding items. Heerenzaak.nl helpt jou graag met het maken van de juiste keuze. Neem eens een kijkje op website en laat de inspiratie in de vrije loop!