Kinderen maken ouderen in Lelystad blij met kerstkaart

Lelystad - Om de ouderen in coronatijd een hart onder de riem te steken, hebben kinderen van de basisscholen Finnjol, Watergeus, 3Sprong, Meander, Mozaïek, Grundel, Horizon, Lepelaar en SGL samen zo’n 1.500 kerstkaarten gemaakt voor de (eenzame) ouderen in Lelystad.

In deze gekke decembermaand, die door corona zijn glans heeft verloren, is een kerstgroetje van kinderen voor veel mensen een lichtpuntje in ‘donkere dagen’. Daarom zijn de kinderen van de basisscholen allemaal enthousiast aan de slag gegaan en hebben zij mooie kerstkaarten gekleurd, geplakt, versierd met glinstertjes en voorzien van een lieve tekst.

Een greep uit de kerstgroetjes

Even een greep uit de kerstgroetjes van de kinderen: “Lieve bejaarde, vanwege covid was dit jaar niet leuk, maar in januari is er meer geluk omdat er een vaccin komt”, “Beste opa of oma, hopelijk is corona snel weg, dan kunnen jullie weer bezoek krijgen, gezellig he?”, “Hallo meneer en mevrouw, ik wens u veel twinkeltjes in uw ogen en in uw hart. Nu met kerstmis en in het nieuwe jaar dat start!” en “Beste ouder, fijne kerst en onthoud… je bent nooit alleen!”.

De kaarten zijn verspreid onder ouderen in Lelystad bij De Hoven, Leyakkers, de thuiszorg van Woonzorg Flevoland Schepenen en Centra Plaza, De Uiterton, Laarhof, Laarstaete, Landleven, De Buizerd en bij de buurtkamers van Welzijn Lelystad.

De actie is opgezet en gecoördineerd door sociaal restaurant Resto VanHarte (Manon Geerlings).