SP verzet zich tegen 'zwabberbeleid' en nieuwe verhuizing Polderpioniers

Dronten - Zoals verwacht krijgt de verplaatsing van het beeld De Polderpioniers in Dronten nog een politiek staartje. De SP heeft het onderwerp geagendeerd voor de eerste commissievergadering in het nieuwe jaar.

Donderdag stonden brieven van bewoners op de lijst van ingekomen stukken van de gemeenteraad. Voor de SP was dat aanleiding die brieven ‘op te waarderen’, zoals dat heet, tot een bespreekstuk.

Geschiedenis

De geschiedenis in het kort: het beeld De Polderpioniers stond eerst aan De Noord, maar moest daar weg vanwege de nieuwbouw van het appartementencomplex bij de dierenweide. Het beeld werd tijdelijk opgeslagen en uiteindelijk op verzoek van een groot aantal bewoners van het Heuvelpark nabij de nieuwbouw aldaar geplaatst, aan de Helling. Enige tijd geleden benaderden bewoners aan De Noord de gemeente. Zij hadden een petitie gehouden om het beeld terug aan De Noord te krijgen. Die petitie was in korte tijd honderden keren ondertekend, waarop wethouder Irene Korting bekend maakte aan de oproep gehoor te willen geven en het beeld te willen verhuizen naar de kruising van De Noord met De Dukdalf. En dat was weer tegen het zere been van bewoners van het Heuvelpark, die daarop een boze brief naar de gemeenteraad schreven.

Onnodig geld uitgeven

Voor de SP is dat aanleiding het er als politiek maar eens over te hebben. De partij vindt een nieuwe verplaatsing van het beeld niet nodig. ‘Het beeld staat nu op een prima locatie. Het wederom verplaatsen zal onbegrip opleveren bij de inwoners en zien wij ook als ‘zwabberbeleid’.’  De SP hoopt met de discussie te voorkomen dat er ‘onnodig geld wordt uitgegeven’ en wil graag weten hoe de andere fracties in de gemeenteraad hier tegenaan kijken.

Het onderwerp wordt op 7 januari besproken.

Gerelateerd nieuws