Vele online bestellingen zorgen voor stijging creditcard-gebruik

Aangeboden door: top10creditcard.nl

Doordat veel winkels onverhoopt de deuren hebben moeten sluiten, is het aantal online bestellingen explosief gestegen. Post- en pakketbezorgers gaan gebukt onder de vele pakketjes die, liefst nog vóór kerst, bezorgd moeten worden. Ook de online betaaldiensten draaien overuren, want het aantal digitale creditcard- en pinbetalingen nadert een recordhoogte.

Flevolanders actief met online bestellen

Volgens diverse statistieken is men in Flevoland actiever met online (creditcard) betalingen dan in de meeste andere Nederlandse provincies. Enkel in Noord- en Zuid-Holland wordt de online winkelwagen naar verhouding vaker afgerekend dan in Flevoland.

Ook wordt er online vaker gezocht naar verwante onderwerpen, zoals ‘online bestellen’ of ‘creditcard aanvragen’. Daar wordt in de provincie ook goed op ingespeeld, want onder meer initiatieven van lokale ondernemers en zelfs de eindejaarsverkoop van oliebollen zorgen ervoor dat Flevolanders de deur niet uit hoeven om aankopen te doen.

Creditcard vaker gebruikt

Het gros van de online betalingen wordt met de reguliere bankpas gedaan, maar ook de creditcard wordt steeds vaker getrokken om een bestelling te voltooien. Waar creditcards in Nederland in het verleden vooral werden gebruikt voor het huren van een auto, heeft de creditcard recentelijk terrein gewonnen vanwege het online gemak.

Niet voor niets zijn creditcardmaatschappijen tijdens de laatste periode van het jaar uitgebreid te zien op televisie, waarbij zij in commercials vooral de automatische aankoopverzekering benadrukken. Indien een online besteld product niet geleverd wordt, of snel defect blijkt te zijn, wordt dit automatisch gedekt door deze automatische zekerheidswaarborging. Vooral in tijden waarin veel thuisbezorgd moet worden is dat een welkome stok achter de deur.