Grootse film over een vergeten gebeurtenis

Dronten - In de bioscoop van De Meerpaal in Dronten gaat de film ‘De Slag om de Schelde’ in première. De slag in kwestie was een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog die in de vergetelheid raakte, maar nu eindelijk zijn entree maakt op het grote doek.

Beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog

De Slag om de Schelde staat bekend als een van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en was beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film brengt daar verandering in en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Coproductie met Netflix

Het oorlogsepos ‘De Slag om de Schelde’ wordt mede geproduceerd door Netflix. Het is de eerste Nederlandstalige coproductie van deze streamingsdienst. De film gaat de boeken in als de duurste Nederlandstalige film ooit en de grootste Nederlandse oorlogsfilm sinds ‘Zwartboek’.

Kaarten reserveren

Meer informatie over de film, tijden en tickets is te vinden op de website van De Meerpaal. Kaarten reserveren kan ook aan de balie op het Serviceplein of telefonisch via nummer 0321-388777.