Start met hardlopen maakt herstart in Lelystad

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad starten op zaterdag 2 januari met een nieuwe hardloopgroep voor beginners. De trainingen voor de tweede editie van ‘Start met hardlopen’ worden aangeboden vanuit het Zuigerplasbos.

De trainingen zijn bedoeld voor volwassenen van 18 tot 54 jaar die willen werken aan een gezonde(re) leefstijl én andere mensen willen ontmoeten.

Ontmoeten, gezelligheid en motiverend

De eerste groep van 15 deelnemers heeft aan den lijve ondervonden hoe fijn het is om mee te doen aan ‘Start met hardlopen’. 'Ik heb altijd al willen hardlopen, maar wist niet zo goed hoe. Ik was weleens zelfstandig begonnen, maar ben wegens gebrek aan motivatie en een blessure toch weer gestopt. Door dit traject heb ik nieuwe mensen ontmoet, gezelligheid ervaren en had ik mijn stok achter de deur', vertelt één van de deelnemers. Een andere deelnemer vult aan: 'Sinds kort zijn wij naar Lelystad verhuisd. Dankzij de deelname aan ‘Start met hardlopen’ hebben we nieuwe mensen ontmoet, waar we heel blij mee zijn'.

Ook trainster Sandra Wildeman is tevreden over de afronding van het traject: 'Het was een gezellige groep, waarbij iedereen in zijn eigen tempo mee kon komen. Door de trainingen en routes slim in te delen, kan ik rekening houden met elk niveau. De snellere lopers werden zo niet afgeremd en de minder snelle lopers werden ook niet opgejaagd. We hopen dat we met de nieuwe groep net zoveel plezier zullen hebben'.

Startdatum, locatie en kosten

Op zaterdag 2 januari 2021 start trainster Sandra Wildeman om 10.00 uur met de eerste training vanaf de parkeerplaats van het Zuigerplasbos in Lelystad. Het 10 weken durende programma kost 49 euro per persoon.

Aanmelden

In totaal zijn er maximaal 15 plaatsen per groep. Aanmelden en meer informatie bij Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen, via t.hoenderboom@sportbedrijf.nl.