Initiatiefgroep Lelylijn zoekt sponsoren

Emmeloord - De Stichting Initiatiefgroep Lelylijn zoekt sponsoren om het lobbywerk van de Lelylijn te kunnen voortzetten.

‘Willen we met dit lobbywerk door kunnen gaan, dan zijn er – naast de grote hoeveelheden vrije tijd en energie die de leden van Team Lelylijn (Stichting Initiatiefgroep Lelylijn) in dit project steken – financiële middelen nodig. Voor het onderhouden van de website, het benaderen van mensen voor advies, onderzoek, publiciteitscampagnes, het organiseren van bijeenkomsten, ga zo maar door’, laat de Initiatiefgroep Lelylijn in een persbericht weten.

Crowdfunding

De Initiatiefgroep Lelylijn wil in de hoogste versnelling doorgaan met de lobby totdat het sein op groen staat. Veel van het lobbywerk vindt achter de schermen plaats. De stichting doet een beroep op het bedrijfsleven om hun werk te steunen. ‘U kunt ons helpen door een bedrag te doneren, dat kunt u doen door naar de site te gaan van de Lelylijn (www.lelylijn.nl) en de link aan te klikken van Crowdfunding: Ruim baan voor de Lelylijn! Elk bedrag is welkom.’

In de initiatiefgroep Lelylijn zitten de mannen van het eerste uur: Wim van Wegen (D66), Johan Goos (CDA) en Henk Pals (BVN) uit Noordoostpolder, die in 2019 een symposium in Emmeloord organiseerden. Het bestuur is naast de initiators inmiddels versterkt met Daniël de Ruig en Wilko Stornebrink van Werkgroep Spoor in Friesland. Binnen twee jaar hebben ze gezorgd dat het draagvlak voor de lijn enorm gegroeid is. Inmiddels hebben de meeste politieke partijen de spoortverbinding in hun verkiezingsprogramma opgenomen.