Politie zoekt gevaarlijke klanten van prostituees in cold case Judit Nyari

Dronten - In het onderzoek naar de moord op de 25-jarige prostituee Judit Nyari in 1993 is de politie op zoek naar zwarte lijsten van gevaarlijke klanten van de tippelzones in Utrecht en Amsterdam.

Podcastserie

Het lichaam van Judit Nyari werd op 6 december 1993 gevonden op een visstek vlakbij Dronten. Haar keel was doorgesneden. De daders zijn nooit gepakt. Afgelopen jaar is de politie gestart met een podcastserie over deze cold case in de hoop nieuwe informatie te verzamelen.

Zwarte lijsten

Judit Nyari werkte in de periode voordat zij werd vermoord op de tippelzones in Amsterdam en Utrecht. Het keiharde leven op de tippelzone maakte dat vrouwen zoals Judit erg kwetsbaar waren. De vrouwen werden vaak ernstig mishandeld door hun klanten. Om elkaar te waarschuwen deelden de prostituees lijsten met elkaar. Zwarte lijsten met klanten die gevaarlijk waren.

Weldoeners

De politie wil weten welke klanten er op deze zwarte lijsten stonden. Ook zoekt de politie informatie over een andere categorie gevaarlijke klanten, de zogenoemde weldoeners. Dat waren mannen die prostituees claimden als hun bezit, in ruil voor bijvoorbeeld een slaapplek.

Beluister hieronder podcast nummer 5 in de serie over deze cold case.