Politiek in Dronten enthousiast over nieuwbouw De Boeg

Dronten - ‘Ik herkende het onmiddellijk als onderdeel van mijn oude wijk, waar ik gewoond heb. En dat is toch wel heel knap.’ De politiek in Dronten is buitengewoon tevreden over het nieuwbouwplan voor de locatie De Boeg, de plek waar ooit een tuincentrum stond. Paul Vermast (GroenLinks) kreeg er zelfs bijna nostalgische gevoelens bij.

Hard nodig

De noodzaak wordt al lang en breed gevoeld. De ontwikkeling van het terrein heeft jaren op zich laten wachten. Het tuincentrum ging begin 2013 failliet. Het terrein verpauperde daarop en dat was de politiek een doorn in het oog. Meerdere malen werd gevraagd naar de plannen voor het gebied. Maar nu het zover is dat die ontwikkeling ingezet kan worden, is er vooral blijdschap. ‘Die rotte kies kan nu weg uit dat gedeelte van Dronten,’ concludeerde Paul Gach (VVD). Paul Vermast vulde die beeldspraak nog wat aan. ‘De rotte kies maakt nu plaats voor een mooie kroon.’

Aansluiting

Die mooie kroon bestaat uit de bouw van tien twee-onder-een-kapwoningen, 13 rijtjeswoningen en 38 appartementen, verdeeld over twee appartementengebouwen. Voor het ontwerp is aangesloten bij de omgeving. Dat betekent geen uitbundige architectuur, maar een wat meer sobere stijl, die naadloos aansluit bij De Boeg.

En dat krijgt een dikke opgestoken duim van de politiek. Alleen de ChristenUnie had er wat opmerkingen bij. Michel Degenhardt merkte op dat één van de twee-onder-een-kappers erg afstak bij de woning die daar al staat, de voormalige bedrijfswoning van Tuincentrum De Boeg. ‘Die staan pal naast elkaar en zien er totaal verschillend uit. Daar zien we nog wel mogelijkheden voor verbetering.’

Enthousiast

Maar wellicht dat die bedrijfswoning in de toekomst ook wel plaats maakt voor iets anders, daar is nu geen sprake van. En dus zal men het moeten doen met wat er staat. De bewoner van die woning was ook de enige die er een zienswijze op heeft ingebracht. Naar aanleiding daarvan is het plan licht aangepast. En aangezien de rest van de omgeving tevreden en enthousiast is, kan de eerste paal wat de politiek betreft niet snel genoeg de grond in.