Ziekenhuis St Jansdal houdt decemberactie voor voedselbanken

Lelystad - Ziekenhuis St Jansdal waardeert alle steun vanuit de samenleving tijdens de coronacrisis en omarmt de actie voor de voedselbank die ic-verpleegkundige Rachida Rahou bedacht.

Tot en met 31 december is het mogelijk om bij St Jansdal in Lelystad en Harderwijk houdbare levensmiddelen, kindercadeaus of via een QR-code te doneren voor de voedselbank in Lelystad/Zeewolde en Harderwijk/Ermelo/Putten.

Tijd om iets terug te doen

IC Verpleegkundige Rachida Rahou vertelt enthousiast over alle hulp en de actie: “Het is fantastisch hoeveel steun en attenties wij aangeboden kregen tijdens de eerste coronagolf. De steunbetuigingen stroomden binnen. Dit zette mij ook aan het denken en bedacht dat het tijd is om iets terug te doen. Ik dacht aan de Voedselbank omdat tien procent van de Nederlanders onder de armoedegrens leeft en daarom afhankelijk is van de Voedselbank. Voor mensen die daar in deze onzekere tijden een beroep op moeten doen, zamelen we houdbare levensmiddelen en kindercadeaus in bij de locaties van St Jansdal in Lelystad en Harderwijk.”

Actie van Start in Lelystad en Harderwijk

Voorzitter Raad van Bestuur Relinde Weil start de actie bij ziekenhuis St Jansdal in Lelystad met de donatie van houdbare levensmiddelen en wasmiddel voor de voedselbank in Lelystad en Zeewolde. Weil: 'Coronatijd maakt alles anders, maar het is ook een tijd die laat zien dat we er voor elkaar zijn. St Jansdal wil graag haar maatschappelijke betrokkenheid tonen. Deze actie gaat om elkaar helpen en juist in deze tijd is dat extra waardevol. De slogan van St Jansdal is niet voor niks ‘Je zorgt voor elkaar’'.

Lid Raad van Bestuur Arend Jan Poelarends start de actie bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Met het scannen van de QR-code doneert hij een financiële bijdrage voor de voedselbank in Harderwijk, Ermelo en Putten. 'Wij willen als ziekenhuis onze maatschappelijke betrokkenheid laten zien. Juist in de decembermaand, in deze moeilijke coronatijd, is het belangrijk om er te zijn voor mensen die het extra moeilijk hebben. Ik hoop dat de actie heel veel gaat opleveren voor de voedselbanken!'

Alle houdbare producten die men kan missen - of speciaal voor de actie koopt – kunnen tot 31 december worden gedoneerd bij een inzamelpunt buiten bij de entree van de ziekenhuizen in Lelystad of Harderwijk. Op de website stjansdal.nl/voedselbank staat een handige boodschappenlijst. De donatie komt terecht bij mensen die dat nodig hebben.