Meerpaal Academie en Geert Popkema Jeugdfonds starten instrumentenfonds

Dronten - De Meerpaal Academie en het Geert Popkema Jeugdfonds in Dronten slaan de handen ineen voor de oprichting van een nieuw instrumentenfonds.

De aanschaf of huur van een muziekinstrument is een mogelijke drempel voor jongeren die muzieklessen willen volgen bij De Meerpaal Academie. 'Door gebruik te maken van het Geert Popkema Instrumentenfonds kunnen jongeren vanaf nu ook een instrument in bruikleen krijgen', aldus Margrit Vos, manager van De Meerpaal Academie.

Muziekles voor iedereen toegankelijk maken

'Het fonds sluit aan bij onze wens om muziekles voor iedereen in de gemeente Dronten toegankelijk te maken', zegt Margrit Vos. 'We zijn erg blij met deze samenwerking. Het was al mogelijk om muzieklessen te betalen met het tegoed op de Pas van Dronten. Nu komt daar het instrumentenfonds bij'.

In bruikleen gegeven

De instrumenten worden in bruikleen gegeven. Cursisten betalen geen huur, alleen een eenmalige borg van 25 euro. Voor het instrumentenfonds geldt dezelfde voorwaarde als de regeling maatschappelijke participatie en toegankelijkheid: een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm.

De muziekdocenten van De Meerpaal Academie kunnen meer vertellen over het fonds tijdens een gratis proefles. Het is goed om te weten dat De Meerpaal discreet omgaat met deze gegevens. Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met de cursistenadministratie van De Meerpaal Academie via activiteiten@meerpaal.nl of 0321-388714.