Leerlingen van Aan Boord planten voedselbosje op schoolplein

Dronten - Dertig leerlingen van basisschool Aan Boord in Dronten planten donderdag 3 december een voedselbosje op hun schoolplein. Ze doen dit onder begeleiding van IVN Flevoland en Dolmans Landscaping Group.

Twintig verschillende soorten

Het voedselbosje is 30 vierkante meter groot en bestaat uit ruim 20 verschillende soorten bomen, struiken, kruiden en bodembedekkers die deels of helemaal eetbaar zijn. In het voedselbosje staan bekende en onbekende soorten zoals amandel, daslook, citroenmelisse en dropplant. Door het bosje leren kinderen waar voedsel vandaan komt en hoe het groeit. Ze ontdekken hoe verschillende planten smaken en welke delen je ervan kunt eten. Zo kun je bessen plukken, maar er groeien ook bloemen en bladeren die je kunt eten. 

De leerlingen planten in groepjes het voedselbosje aan. Vooraf krijgen ze les van IVN Flevoland over de planten en struiken in het bosje.

Van braam tot colakruid

Het voedselbosje van Aan Boord maakt onderdeel uit van de IVN Voedselbosjesbeweging. IVN heeft als droom om met samenwerkingspartners duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties te vergroenen met een voedselbosje. Sylvia Neutel, IVN Flevoland: ‘Met voedselbosjes nemen we kinderen mee in een nieuw verhaal over voedselproductie die bijdraagt aan biodiversiteit. Ze leren meer over algemene planten als braam. Maar ze leren ook over onbekendere soorten zoals colakruid. En voedselbosjes leveren alleen gezond voedsel'.

Kijk hier voor meer informatie.