Man (25) uit Lelystad aangehouden voor winkelinbraken

Harderwijk - Een 25-jarige man uit Lelystad is zondag vroeg in de ochtend samen met drie andere verdachten aangehouden voor winkelinbraken in Harderwijk. Het viertal werd betrapt door een agent, die net zijn dienst had afgerond.

De agent hoorde zondagochtend rond 4.30 uur een plof in Winkelcentrum Tweelingstad in Harderwijk. Toen hij een kijkje ging nemen zag hij enkele personen wegrennen en in een auto vertrekken. Bij een drogist bleek een ruit te zijn ingegooid.

Op basis van zijn waarneming en snelle melding is even later een auto met vier inzittenden getraceerd op de A28. Zowel de auto als enkele verdachten in het voertuig voldeden aan het signalement. In de auto werden spullen aangetroffen die mogelijk met de inbraak te maken hebben. De vier inzittenden zijn aangehouden en zitten nog vast.

In het winkelcentrum bleek na onderzoek dat er zowel bij een drogist als bij een telecomwinkel was ingebroken. Er is sporenonderzoek verricht en de verdachten worden nog verhoord. De verdachten zijn een 25-jarige man uit Lelystad, een man van 23 uit Almere, een man van 20 uit Amsterdam en een man van 20 zonder vaste woon- of verblijfplaats.