Beweegproject GoldenSports voor senioren weer gestart

Lelystad - Door de coronapandemie in Nederland liggen veel beweegprojecten voor senioren al voor langere tijd stil. Dit heeft grote gevolgen voor senioren, doordat de fysieke vaardigheden achteruitgaan en de kans op eenzaamheid toeneemt. Gelukkig is in Lelystad het project GoldenSports weer van start gegaan.

GoldenSports is een beweegprogramma van Sportbedrijf Lelystad en KernGezond waar senioren wekelijks in groepjes van vier personen een uur kunnen bewegen om de balans, coördinatie, lenigheid en spierkracht te verbeteren.

'Elkaar ontmoeten en plezier hebben staan, ondanks de lastige periode nog steeds, centraal. Het mooie is dat de beweeglessen, indien er geen nieuwe maatregelen getroffen worden, ook ten tijde van het virus en de aankomende winter door kunnen blijven gaan', vertelt Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg van Sportbedrijf Lelystad.

Veelzijdig bewegprogramma 

GoldenSports is een veelzijdig beweegprogramma voor senioren dat door een fysiotherapeut in de buitenlucht gegeven wordt. Door buiten te bewegen worden senioren energierijker en krijgen zij meer vitamine D binnen. Ook draagt GoldenSports bij aan het verbeteren van de fysieke vaardigheden en het verminderen van eenzaamheid.

Wekelijkse training op terrein vv Unicum

De training vindt wekelijks op dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur plaats op het terrein van vv Unicum in de Schouw (Schouw 54-01). De kosten voor deelname bedragen 3 euro per les. Ook kan bij de eerste les een strippenkaart van 30 euro voor 11 lessen worden aangeschaft. 

Lelystedelingen vanaf 50 jaar kunnen gerust eens een keer meedoen bij het beweegprogramma van GoldenSports. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk en kan bij Mitchell Tollenaar via e-mail m.tollenaar@sportbedrijf.nl of bel naar 06 12 59 07 33.