Flevoland heeft 26 nieuwe gediplomeerde IVN Natuurgidsen

Lelystad - De provincie Flevoland is 26 nieuwe gediplomeerde IVN Natuurgidsen rijker. Afgelopen zaterdag reikte IVN Flevoland tijdens een feestelijke digitale bijeenkomst het diploma uit aan 26 deelnemers van de IVN Natuurgidsenopleiding (NGO) 2019-2020.

Opleiding duurde 6 maanden langer door covid-19

Door covid-19 heeft de opleiding bijna 6 maanden langer geduurd dan gepland, het laatste deel van de opleiding is digitaal gegeven.

Hechte groep

De NGO is in februari 2019 gestart. De deelnemers hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt door naast de bijeenkomsten, ook opdrachten te maken en stages te lopen om dit diploma of certificaat te behalen. De deelnemers hebben de opleiding met veel plezier en inzet gevolgd. In deze twee jaar is een hechte groep ontstaan.

Eindproducten

Als afsluiting van de opleiding hebben de deelnemers een eindproduct ontwikkeld. Deze eindproducten krijgen een plaats in de lokale IVN-afdeling.

Zo heeft IVN Almere een nieuwe jeugdnatuurgroep; ligt er in Almere, als oplossing voor wateroverlast, een handleiding en een plan klaar voor de aanleg van Regentuinen; is de Floriade-route in de IVN routes app ingevoerd en voor bewoners van Woonzorg De Kiekendief is een flyer en een infowaaier met een film ontwikkeld om samen met familie of een vrijwilliger de natuur in de directe omgeving te beleven. In Dronten is een vogelwandelroute ontwikkeld, die start op Roggebotstaete. In het Hollandse Hout in Lelystad zijn een korte en een langere route ontwikkeld met als thema Eten uit de Natuur. En in Zeewolde ligt er een natuuractiviteit klaar voor thuiswonende senioren, die ook voor meerdere andere activiteiten gebruikt kan worden.

Provinciale opleiding

De NGO is een provinciale opleiding, georganiseerd door de vijf Flevolandse IVN afdelingen. IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen van IVN organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid.