Nieuwe opleidingen bij vliegschool Zelf Vliegen

Lelystad - Vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad Airport biedt twee nieuwe opleidingen aan op de gloednieuwe Blackshape Gabriél. Dit is mogelijk geworden nu er in de periode januari-augustus 2021 ruimte is ontstaan voor opleidingen voor andere belangstellenden, naast de MPL-opleidingen voor Transavia.

PPL-Plus-training

De eerste nieuwe opleiding is een PPL-Plus-training, die voor houders van een PPL-brevet zal leiden tot de aanvullende aantekeningen ‘Retractable Gear', 'Variable Pitch' en 'EFIS' (Electric Flight Information System). De cursus bestaat uit tien uur vliegtraining op de Blackshape Gabriél-tandemseater en tien uur theorie. Belangstellenden kunnen starten met de PPL-Plus-opleiding in de periode januari-augustus 2021.

Advanced PPL

Naast de normale PPL-opleiding start Zelf Vliegen met een opleiding Advanced PPL waarbij de gehele vliegcursus voor het PPL-brevet plaatsvindt op de ultramoderne Blackshape Gabriél. Deze Advanced PPL-opleiding leidt tot een PPL-brevet waarbij de houder tevens de bevoegdheid heeft te vliegen met een vliegtuig met intrekbaar landingsgestel, een 'variable pitch'-propeller en een EFIS (glazen cockpit). Geïnteresseerden in de Advanced PPL-opleiding op de Gabriél kunnen hiermee starten in januari en februari 2021.

De Blackshape Gabriél tweezitter is volledig gebouwd van koolstofvezel en EASA CS-VLA gecertificeerd. Het moderne toestel werd gecertificeerd in 2017; heeft zitplaatsen achter elkaar en een glazen cockpit; een 160 pk Lycoming IO-320-motor met een Hartzell variable pitch propeller; een intrekbaar landingsgestel en een ballistische parachute. De Gabriél heeft een inrichting volgens geavanceerde militaire standaards en indrukwekkende vliegprestaties, zoals een maximale kruissnelheid van meer dan 300 kilometer per uur (164 knopen), limieten van +4,4 tot -2 g en een klimsnelheid bij een maximum startgewicht van 472 meter per minuut.

Zelf Vliegen heeft twee exemplaren van deze Blackshape Gabriél, ondermeer voor de opleiding van piloten in het kader van het Transavia Airline Pilot Program.

Meer informatie over deze opleidingen en over de Gabriél is te vinden op www.zelfvliegen.nl.