Vrienden van Hospice Dronten worstelt met sponsoracties

Dronten - Normaliter verkopen de ‘Vrienden van Hospice Dronten’ elk najaar appels en peren op Het Havenplein ten bate van Hospice Dronten. De coronacrisis gooit echter roet in het eten.

'Alles was gereed. De vrijwilligers stonden klaar en het fruit was beschikbaar gesteld door de Drontense fruitteler Peter Ham. Maar dit jaar is alles anders, want na het annuleren van de voorjaarscollecte zien we ons vanwege de coronamaatregelen nu ook genoodzaakt de verkoop van appels en peren te cancelen', aldus de organiserende stichting.

'Ons doel is om elk jaar geld op te halen voor het prachtige initiatief dat het hospice is. En dat is ook nodig om het hospice voor Dronten te behouden. Maar los van de maatregelen voelt het in deze onzekere tijd niet goed om mensen en bedrijven nu aan te spreken op hun vrijgevigheid'.

Appeltje voor de dorst

De Vrienden van het Hospice beraadt zich nog op wat wel mogelijk is. Fruitteler Peter Ham heeft in ieder geval op voorhand toegezegd ook de appels en peren in 2021 gratis te leveren.

Doneren

Mocht men daar niet op willen wachten en nu Hospice Dronten willen steunen, dan kan dat door een bedrag te doneren op IBAN NL77 RABO 0119 7726 20 t.n.v. Stichting Vrienden van Hospice Dronten.