Stadhuis Lelystad kleurt oranje tijdens campagne tegen vrouwengeweld

Lelystad - Wethouder Jack Schoone zette donderdagavond samen met Lida Schelwald, namens Soroptimistclub Flevoland, het stadhuis van Lelystad in de oranje schijnwerpers. Dit gebeurde in het kader van de campagne 'Orange the World', die gericht is tegen het geweld tegen vrouwen en meisjes.

Met de campagne, die tot en met 10 december duurt, wordt met de kleur oranje de hoop uitgesproken voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. 

De gemeente Lelystad sluit zich - net als vorig jaar - aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. ‘Met het aanlichten van het stadhuis zeggen wij ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het is belangrijk dat vrouwen en meisjes, die te maken krijgen met geweld, weten dat er professionele instanties zijn die luisteren naar hun verhaal en hulp kunnen bieden’, aldus wethouder Jack Schoone.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen en meisjes met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. Soroptimist International is een wereldwijde organisatie die zich sterk maakt voor de positie van vrouwen en meisjes, wereldwijd én lokaal. Over Nederland zijn ruim 100 Soroptimistclubs die de actie ‘Orange the World’ gaan houden. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Ook het provinciehuis in Lelystad staat in het kader van deze campagne in de oranje schijnwerpers.