Drassig voetbalveld in Olmenpark wordt in voorjaar aangepakt

Lelystad - De werkzaamheden die afgelopen zomer tot doel hadden om van het voetbalveld in het Olmenpark in Lelystad een mooi bespeelbaar veld te maken, hebben niet het gewenste effect gehad. Er is nog steeds sprake van wateroverlast.

'Met de regenbuien de afgelopen tijd blijkt dat er water blijft staan op een deel van het veld, omdat dit lager ligt dan de omgeving. Ook op het naastgelegen pad blijft helaas water staan', meldt de gemeente.

Om dit op te lossen gaat de gemeente dit deel van het veld bewerken en ophogen, zodat het water er niet meer op blijft staan. Achter het pad en de bomen komt een wadi met verticale drains, waar het water naar toe kan stromen om daar de grond in te zakken.

Om het veld weer helemaal bespeelbaar te maken, moet er ook weer gras gezaaid worden. 'In deze tijd van het jaar zal dat niet meer aanslaan. Er is dan ook besloten de werkzaamheden in maart volgend jaar uit te voeren'.

In het voorjaar kan de gemeente het grondwerk en aansluitend het zaaiwerk in één keer uitvoeren. Met als resultaat dat er in het voorjaar een grasmat ligt, waarna het trapveldje volop kan worden gebruikt.

Tot die tijd is het veld niet goed toegankelijk en erg nat.