Met een zelfgebouwde raket naar de maan

Lelystad - Goed nieuws voor kleine ruimtevaartliefhebbers. Zondag 13 december is ‘André het Astronautje’ in het Agora Theater te zien. In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met de mooie maar kwetsbare planeet aarde.

Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers en in nauwe samenwerking met hem ontwikkeld.

Jonge onderzoeker

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In ‘Het Astronautje’ stelt een jonge onderzoeker deze vragen vanachter zijn computer. Met hulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn grote reis naar de maan. De jongen reist uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal aangekomen gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

Stem van André Kuipers

In de voorstelling is te stem te horen van André Kuipers, bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West. De voorstelling is een theatrale vertaling van ‘André het Astronautje’ waarin André Kuipers laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via de site van Agora.