Afdalen naar de Lage Vaart dankzij initiatief Flevo-Scouts

Dronten - Onlangs is de laatste hand gelegd aan het realiseren van de trappen bij de Gildepenningbrug in Dronten, waardoor het voortaan mogelijk is als voetganger af te dalen naar de oevers van de Lage Vaart.

Idee van Flevo-Scouts

Het aanbrengen van de trappen was een idee van de Flevo-Scouts, die het hebben ingebracht als één van de ‘ideeën uit de samenleving’ waar de politiek eerder dit jaar om vroeg. Dit is één van de vijf ideeën die is uitgevoerd en de Flevoscouts zijn er blij mee.

Gildepenningdreef vermijden

‘Met behulp van deze opgeknapte trappen kunnen we als Flevo-Scouts de Gildepenningdreef vermijden met de kinderen wanneer we naar het Wisentbos in willen om onze scoutingactiviteiten te doen. We hopen dat niet alleen de Flevo-Scouts er gebruik van gaan maken maar ook de rest van Dronten,’ zegt Huub Visser van de scoutinggroep.

Enkelzijdige leuning

De werkzaamheden zijn grotendeels afgerond, er rest slechts het aanbrengen van een enkelzijdige leuning langs de trappen. Deze worden aangebracht nadat ze in de fabriek zijn vervaardigd. Deze leuningen konden pas na de realisatie van de trappen in de precieze afmetingen worden gemaakt. De leuningen moeten namelijk het verloop van de trappen volgen; het betreffen namelijk geen standaard trappen, maar op maat gemaakte trappen voor deze locatie.

‘Met het aanbrengen van de trappen is ook dit onderdeel uit de door uw raad gehonoreerde projecten afgerond,’ laat het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad weten.