Lelystads kunstenaarscollectief KUP-11 exposeert in Museum Nagele

Nagele - 'Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw' is de titel van de expositie die vanaf volgende week te zien is in Museum Nagele. Het kunstenaarscollectief KUP-11 uit Lelystad exposeert er in samenwerking met kunstenaars van StEK (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief) en gastexposant Trudi de Kreek.

Indrukwekkend eerbetoon

Met het thema ‘Kunst en cultuur van de 20e eeuw’ willen de 25 kunstenaars een ode brengen aan een aantal stromingen en specifieke kunstenaars uit de vorige eeuw. De expositie omvat zowel schilderijen en beelden als papierkunst en enkele kledingstukken. Het resultaat is een indrukwekkend eerbetoon aan de kunst waar velen mee zijn opgegroeid. Rondlopend op de expositie herkent u bekende kunststromingen zoals Kubisme, Expressionisme, De Stijl, Popart en Op Art en de inspiratie vanuit kunstenaars zoals Camille Claudel, Henri Matisse, Jan Schoonhoven, Pablo Picasso en Sonia Delaunay.

Gedurende de expositieperiode, die loopt van 3 december tot en met 28 februari, zijn regelmatig diverse exposanten aanwezig om bezoekers te informeren over hun werk.

Gratis entreekaarten

Door de ontwikkelingen rondom corona is er deze keer geen feestelijke openingsbijeenkomst. Om het ongemak vanwege de coronamaatregelen enigszins te verzachten, stellen de exposanten een aantal gratis entreekaarten beschikbaar. Dit aanbod geldt alleen voor een bezoek vanaf 13 december, waarbij men zich minstens 5 dagen van te voren heeft aangemeld via info@museumnagele.nl.
 
Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur.

Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl