Roeivereniging Pontos heeft een nieuw roeivlot

Lelystad - Door het coronavirus maken sportverenigingen een bewogen jaar mee, maar Roeivereniging Pontos in Lelystad doet er nog een schepje boven op. De hele vereniging krijgt een facelift.

Na een jaar met voorbereiding kreeg de roeivereniging op 18 november haar nieuwe vlot. Aan het terrein wordt nog gewerkt maar ook dat wordt prachtig.

In maart gingen de sportverenigingen op slot. Gelukkig kon er in de zomer weer worden gesport, zo ook bij Pontos. Gedurende de zomer konden niet alleen de éénpersoonsboten (skiffs) maar ook meerpersoonsboten weer het water op.

Nieuwe indeling terrein

Vlak na de zomer zou de gemeente starten met de werkzaamheden aan de damwand rondom de roeivereniging. Toen vorig jaar duidelijk werd dat in 2020 de damwanden zouden worden vervangen, is Pontos voortvarend aan de slag gegaan. Na overleg met de gemeente en het waterschap is een nieuw plan voor het terrein bedacht. Het huidige vlot kon maar aan één kant worden gebruikt en door de hoge beschoeiing konden de leden geen boten direct in het water leggen. Door een totaal nieuw indeling van het terrein komt het vlot haakser op de kant te liggen waardoor beide zijden van het vlot kunnen worden gebruikt. Daarnaast wordt een groot deel van de beschoeiing verlaagd zodat hier makkelijk les kan worden gegeven of een instaphulp voor minder valide leden kan worden opgesteld. Dankzij de medewerking van de gemeente Lelystad is dit mogelijk geworden.

[De tekst gaat verder na de foto]

Beschoeiing

Op 5 oktober is de firma Knipscheer gestart met de aanleg van de nieuwe beschoeiing. Een groot deel hiervan is ondertussen afgerond, zodat woensdag 18 november het nieuwe roeivlot op zijn plek kon worden gelegd. Het vlot is 24 meter lang, net als het oude vlot, maar kan nu aan beide zijden worden gebruikt. Hierdoor kunnen meer boten tegelijk aanleggen en vertrekken. Het ziet er fantastisch uit.

Afwerking

De komende weken wordt nog gewerkt aan de afwerking van de damwanden gewerkt en de inrichting van het terrein. Naar verwachting kunnen de leden voor de Kerst nog gebruik maken van het nieuwe terrein en vlot.

De roeivereniging Pontos kan nu weer verder groeien en nodigt iedereen uit om over een paar weken te komen kijken. Roeien is een fantastische sport die het gehele jaar door gaat of zoals de voorzitter van Pontos zegt: ‘Lelystad heeft het mooiste roeiwater en de fijnste roeivereniging van Nederland, dan ga je toch niet binnen sporten? Kom eens langs'.

Kijk voor meer informatie op de website van RV Pontos.