Eureka Huis bouwt levensloopbestendige woningen en appartementen in Lelystad

Lelystad - Projectontwikkelaar Eureka Huis realiseert zes blokken van vier kwadrantbungalows, elk op een eigen kavel van circa 171 vierkanter meter, in de Eurekabuurt in Lelystad. De bouwlocatie ligt langs de Zuigerplasdreef, tussen school De Zevenster en de noordkant van Porteum.

Luxe, comfort en veiligheid zijn enkele kernwoorden, als ook sociale samenhang en aandacht voor elkaar. Na de levensloopbestendige bungalows wordt gestart met drie woontorens van elk twaalf appartementen met half inpandig balkon van 10 vierkante meter en twee penthouses met elk een zeer groot terras van circa 85 vierkanter meter.

Een wijk op zich

In de Eurekabuurt komen geen andere gebouwen te staan, het blijft een wijk op zich. Dat laat de projectontwikkelaar weten. De ligging van deze groene wijk is gunstig: vlakbij winkelcentrum Tjalk, winkelcentrum Palazzo, het centrum, station en ziekenhuis. De uitvalswegen zijn direct bereikbaar via de Zuigerplasdreef, ter hoogte van de Geldersedreef. De wijk wordt aan drie kanten omsloten door fietspaden.

Riante binnenruimtes

De woningen kenmerken zich door de zeer riante binnenruimtes. Een woonkamer/ keuken van circa 42 vierkante meter, een slaapkamer van ongeveer 14 vierkante meter en een badkamer van circa 6 vierkante meter, standaard voorzien van een tweede toilet. De woning beschikt ook over een berging/ bijkeuken en het is mogelijk een tweede slaapkamer te realiseren.

Rolstoeltoegankelijk

De woningen zijn heel compleet en worden zeer duurzaam gebouwd: de eerste twintig jaar is er bijna geen onderhoud nodig. De bungalows zijn levensloopbestendig en worden drempelloos uitgevoerd, mede hierdoor zijn ze rolstoeltoegankelijk. Ook zijn de bungalows energiezuinig en voorzien van vloerverwarming.

Kijk voor meer informatie op de website van Eureka Huis.