Drontenaar Stefan Ruiter treedt toe tot landelijk bestuur CDA-jongeren

Dronten - Stefan Ruiter uit Dronten is afgelopen zaterdag verkozen tot de nieuwe secretaris in het landelijk bestuur van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA.

De 22-jarige Ruiter was eerder voorzitter bij CDJA Leiden en algemeen bestuurslid namens Flevoland. Daarnaast was hij betrokken bij de recente heroprichting van de provinciale afdeling van het CDJA in Flevoland. 

De boerenzoon en oud-leerling van het Almere College groeide op in de gemeente Dronten en is tegenwoordig woonachtig in Leiden, de stad waar hij politicologie studeert. Al sinds zijn middelbare schooltijd in Dronten is Ruiter actief bij het CDA en de jongerenpartij daarvan. Nu maakt hij de overstap naar de landelijke politiek.

Ruiter kijkt uit naar zijn bestuursjaar en blikt vooruit op de aankomende verkiezingen. 'Het is ontzettend leuk om mij het komend jaar in het landelijk bestuur van het CDJA in te mogen gaan zetten, zeker met de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de formatie die daar op volgt in het vooruitzicht. Mede dankzij de inzet van de jongeren binnen de partij heeft het CDA een verkiezingsprogramma met veel interessante punten voor starters op de woningmarkt, jonge boeren en studenten. Daarnaast staan er een hoop jongeren op de landelijke kieslijst en de lokale staartlijsten, ook in Flevoland', aldus Ruiter.