Eierautomaat bij Aeres Farms in Dronten is nu corona-proof

Dronten - Al jaren worden er scharreleieren verkocht bij Aeres Farms, de schoolboerderij aan de Wisentweg 13A in Dronten. Voorheen waren deze eieren door middel van contante betaling te koop, maar sinds begin november worden de eieren aangeboden in een zogenaamde eierautomaat en kan er contactloos of via pin worden betaald.

De eieren zijn afkomstig van een kleinschalige leghennenstal van Aeres Farms, waarin duizend kippen worden gehuisvest. Deze stal wordt, naast een varkensstal met 35 zeugen en een schapenbedrijf met 40 ooien, gerund door vier studenten van Aeres Hogeschool die wonen in het studentenhuis op het erf van de schoolboerderij.

Goede huisvesting

De leghennenstal, die in 2017 in samenwerking met de Dierenbescherming is ontwikkeld, kenmerkt zich door een goede huisvesting voor de kippen door het aanbieden van een grote loopoppervlakte en veel afleidingsmaterialen.  Hierdoor kunnen de kippen hun soorteigen gedrag volop uiten.

Witte en bruine eieren

In de stal lopen 500 witte en 500 bruine hennen, hierdoor zijn er zowel witte als bruine eieren te koop.  

De eierautomaat staat op circa 500 meter vanaf woonwijk Het Palet en is uitstekend bereikbaar, zowel te voet, op de fiets als met de auto.