Wenskaartenactie Veteranen Dronten een succes; ruim 180 wenskaarten ingezameld

Dronten - De wenskaartenactie die de Stichting Veteranen gemeente Dronten in september startte, heeft ruim 180 wenskaarten opgeleverd. Doel was zoveel mogelijk wenskaarten in te zamelen voor de Nederlandse militairen die op missie zijn en de kerstdagen niet bij hun geliefden kunnen doorbrengen.

De wenskaartenactie heeft met name onder basisscholen tot een mooi resultaat geleid. 'Wat een gave actie, natuurlijk doen wij mee', stond op één van de vele enveloppen die de stichting ontving.

De vele kaarten zijn inmiddels gebundeld en aangeboden aan de Militaire Post Organisatie van Defensie. Daar vinden de kaarten hun weg verder naar de mannen en vrouwen die wereldwijd bijdragen aan vrede en veiligheid.

En zoals Tessa zo mooi verwoordt in de kaart: 'Als jij iemand blij kan maken, is iedereen blij!'

Volgend jaar zullen de veteranen hun actie herhalen. 

[De tekst gaat verder na de foto]

De Stichting Veteranen gemeente Dronten richt zich op het bevorderen van de maatschappelijke erkenning, herkenning én het creëren van waardering bij de inwoners van de gemeente Dronten voor haar veteranen. Tevens draagt de stichting bij aan het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid onder veteranen en hun gezinsleden.