Burgemeester van Lelystad bezorgt tekeningen en brieven hoogstpersoonlijk bij de Sint

Lelystad - 'Ik baal als een stekker!' Burgemeester Henry Meijdam schrok zich een hoedje, toen hij hoorde dat de Lelystadse burgemeester niet in het Sinterklaasjournaal op de NTR verschijnt.

Alle burgemeesters van Nederland waren uitgenodigd, omdat Sinterklaas nu niet persoonlijk overal een intocht kan doen. De vraag was of de burgemeesters er zorg voor wilden dragen dat de tekeningen en brieven van kinderen voor de Sint wel bij hem terecht kwamen. Lelystad is één van de tien gemeenten in Nederland die nu niet vertegenwoordigd is, met op zich een goede reden: de filmpjes voor de Sinterklaasjournaals zijn al in augustus en september opgenomen en de toenmalige burgemeester Ina Adema vond het een beetje gek daar aan mee te doen als het pas werd uitgezonden als zij geen burgemeester meer was.

Post voor de Sint

‘Maar ik heb onmiddellijk Sinterklaas gebeld toen ik hoorde dat we niet meedoen en met hem geregeld dat alle tekeningen en brieven van kinderen die naar het Stadhuis worden gestuurd, hoogstpersoonlijk door mij bij de Sint worden bezorgd.’ Dus, kinderen van Lelystad: post voor Sinterklaas kan naar de gemeente Lelystad worden gestuurd of bij de balie van het Stadhuis worden afgegeven: Stadhuisplein 2, 8232 ZX, Lelystad, onder vermelding van ‘Post voor de Sint’.