Coronatests op ‘feestterrein’

Emmeloord - GGD Flevoland verplaatst met ingang van 18 november haar teststraat in Emmeloord naar het evenemententerrein in deze plaats. De nieuwe testlocatie heeft een capaciteit van 540 personen per dag.

De eerdere teststraat bij de brandweerkazerne in Emmeloord komt hiermee te vervallen. De nieuwe coronateststraat komt in een mobiele unit en wordt opgezet als een drive-through. Dit betekent dat de test via het autoraam snel en veilig uitgevoerd wordt. Ook kan men per fiets, lopend en per scootmobiel door de teststraat.

De teststraat verhuist omdat er behoefte is aan meer testruimte waar mensen zich kunnen laten testen op corona. Er is daarom gekozen voor het evenemententerrein. Dit terrein is groot genoeg om meerdere testlijnen op te bouwen. Ook kunnen auto’s makkelijk in één richting het terrein op en af rijden. Het aanrijden gebeurt via de Kamperweg en het uitrijden via de Marknesserweg. Dagelijks kunnen 540 personen worden getest.

Verplaatsing

De coronatest-straat in de oude brandweerkazerne aan de Nijverheidsstraat beschikte over een beperkt aantal testlijnen en er was geen ruimte om meer testlijnen op te zetten. Ook bood de brandweerkazerne minder mogelijkheden om in te werken tijdens de komende herfst- en wintermaanden. GGD Flevoland heeft het gewaardeerd dat gebruik gemaakt kon worden van deze brandweerlocatie.

Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken: Online: via www.coronatest.nl of Telefonisch: 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.