Livestreaming van events in Agora mogelijk

Lelystad - Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen annuleren veel bedrijven en organisaties hun vaak zorgvuldig voorbereide evenement. Agora Congrescentrum in Lelystad biedt nu de mogelijkheid om dergelijke evenementen door te laten gaan via impactvolle livestreaming.

Livestreamen is een laagdrempelige, maar effectieve manier om vergaderingen, productpresentaties, beurzen of evenementen doorgang te laten vinden. Doordat de bezoeker vanuit huis kan meedoen, verlaagt het de drempel en trekt het zelfs meer bezoekers aan. Daarnaast kunnen er opnames gemaakt worden, zodat het publiek (vaak werknemers) deze op een later moment terug kan kijken.

Het technische team van de Agora richt speciaal voor presentaties zonder publiek een studio in waar alle audiovisuele apparatuur en belichting opgesteld staan. Zo’n studio is ook geschikt voor het opnemen van een webinar of voor liveopnames op social media zoals YouTube en Facebook.

Ook is het mogelijk om een hybride evenement in de Agora te organiseren, waarbij een deel van de bezoekers fysiek aanwezig is en een deel het evenement volgt via de livestream. Daarbij kan de organisator zelfs kiezen voor verschillende tijdsloten, zodat meerdere groepen van maximaal 30 personen ontvangen kunnen worden op één dag.

Bedrijven of organisaties die geïnteresseerd zijn in livestreaming, maar nog niet precies weten hoe ze deze vorm willen geven, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Jennifer van Dijk via j.vandijk@agora-lelystad.nl om alle mogelijkheden door te spreken.