Je verjaardag Corona proof vieren doe je zo

Aangeboden door: partywinkel.nl

Je verjaardag, een van de dagen waar je vaak al een lange tijd naar uitkijkt. 1 keer per jaar is het jouw speciale dag en nodig jij al je vrienden en familie uit om dit gezamenlijk te kunnen vieren. Maar daar dacht Corona anders over. Tegenwoordig is het namelijk niet zo vanzelfsprekend meer dat er meer dan 2 of 3 mensen op bezoek komen, laat staan je hele familie of vriendengroep.

Maar wees niet getreurd want je kunt je verjaardag nog wel vieren. Lees verder hoe jij dit op een verantwoorde en corona proof manier kunt doen!

Autoparade

Omdat het in tijden van corona niet wordt aangeraden om bij elkaar op bezoek te gaan is het een leuk idee om voor je verjaardag een autoparade te houden. Je kunt een locatie, dag en tijd uitkiezen en dit laten weten aan familie en vrienden. Deze kunnen dan op hun beurt langs de gegeven locatie rijden en hier hun cadeaus of birthday wishes vanuit de auto geven. Je houd hierdoor voldoende afstand en toch kan de jarige zijn/haar familie en vrienden even zien in deze lastige tijd. De autoparade kan alleen wel nadelig zijn voor de buurt want het gebeurt vaak dat de parade onder een hels kabaal de straat in komen rijden.

Planning

Mocht je de autoparade niet zo zien zitten en wil je toch liever de mensen over de vloer? Dan kun je ervoor kiezen om de familie en vrienden wel uit te nodigen met behulp van een tijdslot. Dit klinkt wat streng maar je moet er wat voor over hebben om in tijden van corona je verjaardag te vieren. Je kunt hierdoor afspreken dat elk persoon 15 tot 30 minuten blijft en in deze tijd een taartje kan eten en een bakje koffie kan drinken. Op deze manier maak je er toch nog een leuke dag van.

Videobellen

Een andere manier om je verjaardag te vieren zonder dat je het huis uit hoeft is via facetime, skype of andere apps waarmee je kunt videobellen. Organiseer bijvoorbeeld een digitale borrel of het kaarsjes-uitblaas-moment waar iedereen digitaal bij kan zijn. Via het videobellen kan er ook door meerdere mensen tegelijk voor je worden gezongen. Hoe jarig voel je je dan! Aan het videobellen zit namelijk geen limiet en zo kan iedereen er toch bij zijn. Voor elke leeftijd is er digitaal wel iets leuks te bedenken, bijvoorbeeld een pubquiz of een grappige quiz over de jarige.

Wees creatief met versiering

Uiteraard kun je met verjaardag versiering ook een heel eind komen dus wees hier creatief mee. Voor kinderen is het bijvoorbeeld leuk om een ballonnen lawine te maken. Hiervoor heb je eigenlijk maar twee dingen nodig. Crêpe papier en ballonnen. Het idee is namelijk dat je crêpe papier stroken aan de deurpost vast maakt en hierachter ballonnen plaatst. Zodra de deur dan open gaat zul je zien dat alle ballonnen in een keer over de jarige heen zullen vallen. Een hele leuke manier om de jarige in de ochtend wakker te maken en te verrassen.