Korfbalvereniging Exakwa na 50 jaar nog steeds springlevend

Lelystad - Korfbalvereniging Exakwa in Lelystad viert donderdag 12 november haar 50-jarig bestaan. Tijdens het seizoen worden er voor zover mogelijk allerlei activiteiten georganiseerd voor leden en oud-leden.

Destijds in 1970 was Lelystad nog een stuk kleiner en was het verenigingsleven voor veel inwoners belangrijk. Het 'nieuwe land' betekende voor veel mensen een nieuwe start maken in een onbekende omgeving. Het bood ook veel ruimte, kansen en vrijheid. Hele families werden lid van de vereniging om daar natuurlijk te sporten maar ook gezellig met elkaar samen te zijn en de vereniging te draaien.

Goed draaiende vereniging

Hoewel de tijden veranderd zijn en het verenigingsleven zijn best moet doen te blijven bestaan, is Exakwa nog altijd een goed draaiende vereniging met rond de 350 leden. De aantrekkingskracht voor jong en oud is gebleven. Naast de vele korfbalactiviteiten is het sociale aspect heel belangrijk binnen de vereniging en daarom worden er regelmatig andere activiteiten georganiseerd. In de afgelopen 50 jaar heeft Exakwa zich binnen de sportregio als vaste waarde weten te vestigen.

Feestavond en reünie op 26 juni 2021  

Op zaterdagavond 26 juni 2021 is er een feestavond/reünie voor alle leden, oud-leden en belangstellenden die Exakwa een warm hart toedragen.

Oud-leden kunnen de website van Exakwa in de gaten houden voor meer informatie: www.exakwa.nl/leden-info/jaaragenda