Rein Eikema van Falcons verkozen tot verenigingsofficial van 2020

Lelystad - Rein Eikema van honk- en softbalvereniging BSV Falcons Lelystad is zaterdag onderscheiden met de award voor KNBSB verenigingsofficial van het jaar 2020, een award die wordt uitgereikt aan de meest waardevolle verenigingsofficial.

Iemand die een ambassadeur is voor de sport en het vak van official. Daarnaast is het iemand die vooral ook bijdraagt aan de ontwikkeling van het vak van officials.

Rein Eikema is al vele jaren, minstens 25, een heel gewaardeerd en graag geziene official binnen de vereniging en ook dit seizoen heeft hij voor met name Heren 2 alle thuiswedstrijden in goede banen geleid. En als het aan hem ligt gaat hij er nog jaren mee door. Dit tot groot genoegen van de Falcons.

Vanwege het coronavirus kon de award niet persoonlijk worden uitgereikt tijdens het congres en daarom zijn er opnames gemaakt via een zoom-meeting. Deze opnames worden uitgezonden tijdens het jaarlijkse (dit jaar digitale) KNBSB-congres. 

'Een hele eer, zeker tijdens dit zeer uitdagende sportjaar waarin menig, kleine, sportclub het flink voor de kiezen krijgt en hard moet werken om het hoofd boven water te houden. Wanneer dan een dergelijke waardering wordt toegekend is dat niet alleen voor de persoon maar ook voor de hele vereniging een enorme steun in de rug', aldus een trotse Dimitri Willemsen van BSV Falcons.