Polderpioniers keren terug naar betere zichtplek aan De Noord in Dronten

Dronten - Het beeld ‘De Polderpioniers’ keert terug naar De Noord in Dronten. Toen de appartementengebouwen aan De Noord bij het Heuvelpark werden gebouwd, moest het beeld tijdelijk weg. Uiteindelijk kreeg het een nieuwe plek aan De Helling, bij de nieuwe appartementencomplexen aldaar.

Volgens de gemeente was dat een vurige wens van bewoners in die gebouwen, maar er ontstond ook commotie over de nieuwe plek. Niet alleen wilden veel inwoners van Dronten dat het beeld weer beter zichtbaar zou worden op De Noord, het werd ook gemist als plek om even bij stil te staan. Dat laatste gebeurde bijvoorbeeld wel bij begrafenissen van echte polderpioniers.

Een petitie van inwoners om het beeld naar een beter zichtbare plek op De Noord terug te brengen, werd door 300 mensen ondertekend. Daarom heeft de gemeente besloten die wens in te willigen. Het beeld krijgt een plek op de kruising van De Noord met De Dukdalf. Wethouder Irene Korting belooft bovendien ook gehoor te geven aan de veelgehoorde wens een bankje te plaatsen bij het beeld. ‘Dit is iets wat echt leeft. De kunstenaar van het beeld stemt er ook mee in.’