Bewoners Flevo Golf Resort en Golfpark steken personeel golfbaan hart onder de riem

Lelystad - Voorzitter Ton Weijers van het Burgerinitiatief Golfresort en Golfpark bood onlangs een speciale taart aan aan de medewerkers van de golfbaan en het Golfeventcentrum (GEC) in Lelystad. Het was een blijk van waardering voor dit personeel van Unigolf. Omdat projectontwikkelaar Unigolf per 1 januari de golfbaan en het GEC gaat sluiten, verliezen zij hun baan.

'Ondanks deze moeilijke omstandigheden blijven jullie je uiterste best doen om het gasten en golfers naar de zin te maken. Het Burgerinitiatief heeft hiervoor grote waardering', aldus Ton Weijers.

Toekomstvisie op gebied

Weijers kondigde tevens aan dat er binnenkort een rapport van het Burgerinitiatief verschijnt met een toekomstvisie op het gebied. Dit rapport wordt aangeboden aan het gemeentebestuur. In het rapport komen mogelijkheden aan bod om de groene ruimte en de golfbaan te behouden en te beheren.

Gemeente staat bouwen op golfbaan niet toe

Hoewel de bouwtaak van Unigolf is voltooid, wil de projectontwikkelaar toch nog meer huizen bouwen in het Flevo Golf Resort en op de golfbaan. De gemeente staat dit niet toe. Weijers: 'Daarmee is het Burgerinitiatief gesteund door honderden bewoners het hartgrondig eens. Als reactie hierop heeft Unigolf besloten de golfbaan te sluiten, waardoor het personeel én de golfers aan hun lot worden overgelaten'.

Het Burgerinitiatief wil de nog resterende groene ruimte in het Flevo Golf Resort open houden. Weijers: 'Als het enigszins kan met behoud van de golfbaan'.


Gerelateerd nieuws