Politie zoekt foto’s en vriendin van vermoorde Judit Nyari

Dronten - Ene 'Giny' zou mogelijk nieuw licht kunnen laten schijnen op de laatste periode van het leven van de vermoorde Judit Nyari uit Amsterdam. Wie is zij? En wat is er mis met de foto die de politie van Judit heeft? Die vragen stelt de politie in aflevering 4 van de podcastserie Cold Case: De moord op Judit Nyari. De nieuwe aflevering is vanaf vandaag beschikbaar.

Vijf nieuwe tips

De 25-jarige Judit Nyari werd op 6 december 1993 dood gevonden op een visstek vlakbij Dronten. Ze bleek vermoord. De daders zijn nooit gepakt. Afgelopen jaar is de politie gestart met een podcastserie over haar zaak in de hoop nieuwe informatie te verzamelen. In totaal zijn er inmiddels vijf nieuwe tips binnengekomen. In de vorige aflevering vertelde een tipgever al dat Judit ook bekend stond onder andere namen, 'Judit Klein', of 'Kleine Judit'.

[De tekst gaat hierna verder]

Giny

In aflevering 4 wordt duidelijk dat Judit in haar tijd in de Amsterdamse prostitutie mogelijk veel optrok met ene 'Giny'. De politie komt graag in contact met deze vrouw of met mensen die weten wie deze Giny is.

Politie zoekt betere foto's

Ook is in aflevering 4 te horen dat Judit Nyari mogelijk niet goed herkenbaar is op de foto die de politie van Judit heeft. Zo blijkt Zuster Bernadette, een non die in de jaren ’90 opvang organiseerde voor straatprostituees, Judit niet te herkennen vanaf deze foto. Pas als zij een foto te zien krijgt van Judit, zoals ze in Dronten werd gevonden, herkent zuster Bernadette de 25-jarige Amsterdamse. De politie is daarom op zoek naar betere foto’s van Judit Nyari. De podcast is hier te beluisteren.

Tips doorgeven kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.