Eerbetoon aan Harry Belafonte in De Meerpaal

Dronten - Leoni Jansen, Izaline Calister, Thijs Borsten en Roël Calister treden vrijdag 4 december om 19.30 uur op in theater De Meerpaal in Dronten met de voorstelling ‘De eeuw van Harry Belafonte’. In dit theaterconcert brengt het viertal een ode aan deze zanger.

Bijna iedereen kent Harry Belafonte als de knappe zanger die aanstekelijke nummers als ‘Island in the Sun’, ‘Matilda’ en ‘Day-O’ in het geheugen van velen wist te griffen.

Deze charismatische man is echter meer. Tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Zonder aanzien des persoons: Martin Luther King was zijn vriend, maar Condoleezza Rice en Colin Powell noemde hij ‘de huisslaven van Bush’.

Belafonte organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van Unicef. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March.

De Amerikaanse zanger is 93 jaar oud. Het is ongelooflijk wat in zijn leven, in zijn eeuw allemaal is veranderd. Jansen, Calister, Borsten en Calister brengen een muzikaal eerbetoon aan deze veelzijdige, betrokken man.

Leoni Jansen neemt zang, gitaren en bas voor haar rekening, Izaline Calister zang en percussie, Thijs Borsten piano en zang en Roël Calister percussie en zang.

Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via de website van De Meerpaal.