Speelfilm met Lelystadse acteur Jos Timmerman uitgebracht op streamingservice van Amazon

Lelystad - De Lelystadse acteur Jos Timmerman speelt één van de hoofdrollen in de onafhankelijke speelfilm '7 Wrekers'. De film is uitgebracht op Prime Video, de steamingservice van Amazon.

7 Wrekers is een thriller die tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvindt en draait om een groep verzetsleden die een belangrijke missie krijgen om de geallieerde opmars te ondersteunen. De missie gaat echter verschrikkelijk mis en terwijl de verzetsstrijders zich hergroeperen op hun onderduikadres beginnen ze te vermoeden dat er een verrader in hun midden is.

Onafhankelijke productie

7 Wrekers is een compleet onafhankelijk geproduceerde film. De filmmakers hebben bewust geen gebruik gemaakt van subsidies en andere bronnen van externe financiering. Dit is een unieke werkwijze in Nederland. Samen met een kleine crew en een cast van onbekend talent is er een spannende film neergezet die nu op het grote Amazon te zien is. Sinds mei van dit jaar is de streamingservice van Amazon, Prime Video, actief in Nederland. In het buitenland is Prime Video de grote tegenhanger van Netflix.

[De tekst gaat verder na de afbeelding]

Jos Timmerman speelt De Dokter

De Lelystadse Jos Timmerman speelt de rol van De Dokter in 7 Wrekers, een huisarts die in het geheim het verzet ondersteund. Naast diverse korte films die Jos in het verleden heeft gedaan is hij een fervente speler bij de Lelystadse Theatergroep Droog!. Het is de eerste keer dat Jos Timmerman een dergelijk grote rol in een lange speelfilm vertolkt.

René Gijzemijter maakte soundtrack

Jos Timmerman is niet de enige Lelystadse connectie met deze film. Plaatsgenoot René Gijzemijter schreef de filmmuziek. 'Het was tot dusver mijn favoriete productie om aan te werken. De film heeft een enorm sterk verhaal en hele hoge kwaliteit', aldus de trotse componist.

7 Wrekers was in februari helemaal klaar en een gelimiteerde bioscooprelease stond gepland op 30 april. Door de uitbraak van het coronavirus en de sluiting van de bioscopen moest de première meerdere keren worden uitgesteld. Uiteindelijk werd besloten om de film via Video on Demand uit te brengen en is deze als eerste zien via Prime Video.

Bekijk hieronder de trailer: