Filiaalnemer Jumbo De Waag: ‘We hebben al vanaf het begin van de coronacrisis te maken met verbaal geweld’

Lelystad - In navolging van een aantal andere supermarkten sluit Jumbo De Waag in het stadshart van Lelystad elke dag de deuren om 20.00 uur. Filiaalnemer Gerard van der Meulen: ‘De discussie over de alcoholverkoop na 20 uur wil ik niet bij de medewerkers neerleggen’.

In het begin zullen klanten nog wel willen luisteren, volgens Van der Meulen. 'Maar je merkt dat mensen steeds meer coronamoe worden. Door alle regels omtrent de coronamaatregelen moeten we in de winkel steeds meer als politieagent gaan spelen, de regels handhaven. Het begrip bij de consument neemt af en we hebben al vanaf het begin te maken met verbaal geweld'.

Jumbo de Waag was eerder op donderdag en vrijdag geopend tot 21.00 uur. De zondagopening was van 12 uur tot 18 uur. Van der Meulen: 'We verruimen op de zondag door ook hier open te gaan van 8.00 uur tot 20.00 uur'.

'Daarmee bieden we een goede spreiding voor de klant om boodschappen te doen. Het is ook gelijk te merken dat de consument na 20.00 uur niet meer komt'.

Voor de langere termijn is deze stap ook passend bij de ontwikkelingen in de binnenstad, stelt de filiaalhouder. 'Het communiceert ook makkelijk naar de klant, elke dag open van 8 tot 8'.

De nieuwe openingstijden zijn inmiddels ingegaan.