VVD Lelystad wil vooral bouwen, bouwen, bouwen

Lelystad - De VVD wil dat Lelystad de komende periode inzet op het bouwen van woningen. Volgens fractievoorzitter Dennis Grimbergen moet Lelystad het aanbod aan het Rijk om tot 2040 15.000 woningen te bouwen verhogen naar 40.000 woningen. Dat moet dan vooral gebeuren in de uitleggebieden aan de randen van de stad, zoals Lelystad-Zuid in de richting van het onafgemaakte station Lelystad-Zuid.

‘Bouwen, bouwen, bouwen,’ moet het devies zijn voor de komende jaren, betoog Grimbergen dinsdag. Dat resulteert dan ook weer in ‘banen, banen, banen’ en het zorgt ervoor dat de voorzieningen in deze stad als het theater en het Stadshart beter renderen. Lelystad zou moeten doorgroeien naar een stad met 150.000 inwoners.

De VVD beseft dat het een enorme opgave is en wil daarom een bouwmeester aanstellen die het proces begeleidt. Het geld dat dat kost moet bij City Marketing Lelystad worden weggehaald, ten koste van het budget dat zij krijgt om inwoners naar Lelystad te halen. Wethouder Janneke Sparreboom wil overigens graag uitvoering geven aan het voorstel, maar wil het geld niet weghalen bij City Marketing. Zij denkt dat de bouwmeester kan worden gevonden binnen het ambtelijk apparaat, zonder dat het extra geld kost.

Meerdere partijen in de gemeenteraad vinden het een interessant idee, maar vragen zich wel af of het niet té ambitieus is. SP, Mooi Lelystad en Forum voor Ouderen dienen het voorstel mede in.