Drie genomineerden voor Lelystadse conciërge van het jaar

Lelystad - Ahmed Benali, Jarno Stoffer en Ton Mul zijn genomineerd voor de verkiezing Lelystadse basisschoolconciërge van het jaar. D66 Lelystad organiseert deze verkiezing voor het eerst.

'Conciërges zijn heel belangrijk voor leerlingen en docenten. Zij weten vaak precies wat er speelt onder de scholieren, zorgen voor toezicht en sociale veiligheid en helpen met onderhoud van de scholen waardoor docenten zich op het lesgeven kunnen concentreren', licht de initiatiefnemer deze verkiezing toe. 'Met deze verkiezing zetten we deze sleutelfiguren graag in het zonnetje'.

Ruim 34 steunbetuigingen

Op 18 oktober sloot de mogelijkheid om conciërges te nomineren. 'We hebben afgelopen weken ruim 34 steunbetuigingen ontvangen van leerlingen, ouders en docenten met ontzettende lieve en enthousiaste verhalen over Lelystadse conciërges'.

Uit alle e-mails heeft de vakkundige jury, bestaande uit Sanne de Wilde (fractievoorzitter D66 Lelystad), Elly van Wageningen (voormalig wethouder Onderwijs) en Martin Groeneveld (voorzitter afdeling D66 Lelystad)  drie 'kanjers' geselecteerd om in aanmerking te komen voor de titel Lelystadse conciërge 2020:  

  • Ahmed Benali: conciërge op 3 scholen, namelijk Driesprong, Wingerd, Horizon;
  • Jarno Stoffer: conciërge op de Herman Bekiusschool;
  • Ton Mul : conciërge op De Triangel.

Prijsuitreiking op 6 november

Op vrijdag 6 november reikt Tiko Smetsers (fractievoorzitter D66 Provinciale Staten) de prijs uit aan de winnende conciërge op zijn/haar school. 

Met de verkiezing conciërge van het jaar vraagt D66 Lelystad aandacht voor het belang van deze medewerkers. 'Conciërges zorgen er op scholen voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde en veilige omgeving'.