'Timo moet wachten' wint CineKid Leeuw

Dronten - De EO-documentaire 'Timo moet wachten' is door een vakjury bekroond met een Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Korte Documentaire. De 9-jarige Timo woont in Dronten en ging daar ook naar school.

De Gouden Leeuw is de belangrijkste prijs op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor jeugd. Het winnen is een groot compliment voor de makers, een blijk van waardering.

Melliena Beckmann: 'Wat een onwijs mooi compliment voor alle makers én voor Timo dat we deze prijs gewonnen hebben. Timo zit inmiddels weer op een andere school, maar het gaat goed met hem en hij is blij met de Gouden Leeuw'.

Mensjesrechten

De EO-documentaire ‘Timo moet wachten’ is onderdeel van Mensjesrechten, waarin actuele onderwerpen over kinderrechten worden belicht door de ogen van kinderen die er zelf mee te maken hebben. In deze docu, uitgezonden op 22 maart op NPO Zapp, deed Timo uit Dronten zijn verhaal. Timo gaat al een aantal maanden niet meer naar de basisschool. Hij heeft veel meegemaakt in zijn leven en daarom wordt hij soms boos op school. De school besluit dat hij niet meer mag komen, waardoor Timo zijn schoolvrienden mist. Zijn moeder zoekt ondertussen naar een school waar Timo wel welkom is. Is er ergens een plekje voor hem?