Duiven-actie van Chris en Nancy uit Lelystad levert ruim 5 mille op voor Make-A-Wish

Lelystad - Chris en Nancy Beckers uit Lelystad hebben met een originele actie ruim 5.200 euro ingezameld voor de stichting Make-A-Wish.

Het echtpaar wilde, samen met zijn vier zoons, in deze roerige tijden wat terugdoen voor mensen die het lastig hebben. Het gezin, dat zelf maar al te goed weet dat een steuntje in de rug heel welkom is, bedacht een wel heel originele actie.

Jonge duiven

Vanuit hun duivensporthobby maakten ze de actie via Facebook kenbaar. Iedereen kon een lot kopen voor slechts één euro, waarbij de lotenkopers kans maakten op één van vijf jonge duiven. Na één dag stond de teller al op 1.800 euro.

Uiteindelijk wist het gezin meer dan vijfduizend loten te verkopen via zijn Facebook-account. Daarmee werd 5.250 euro opgehaald voor stichting Make-A-Wish. Die stichting laat de liefste wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling gaan.

Live op Facebook

De winnaars van de duiven werden bepaald door loting. De namen van alle vijfduizend lotenkopers werden op felgekleurde Post-it-papiertjes geschreven. Live op Facebook trok de jongste zoon uit de enorme berg felgekleurde papiertjes de winnaars.

Kort daarna vond de daadwerkelijke feestelijke uitreiking plaats. De prijswinnaars kregen hun duif en Diana Schut-Nekkers, teamleider Make-A-Wish Gelderland-Noord, nam het bedrag in ontvangst. Bakkerij Scheunhage Lelystad zorgde belangeloos voor de kers op de taart met Make-A-Wish slagroomtaarten.

Make-A-Wish toonde zich dankbaar. ‘Wat een originele, geslaagde en met heel veel liefde vormgegeven actie. Chris, Nancy en de kinderen, de wenskinderen van Make-A-Wish zijn jullie enorm dankbaar,’ aldus Make-A-Wish in een verklaring.