St Jansdal wil normale zorg op de been houden tijdens tweede coronagolf

Harderwijk / Lelystad - Ook in ziekenhuis St Jansdal stijgt het aantal coronapatiënten tijdens deze tweede coronagolf. Daarnaast is het belangrijk dat de normale zorg zo goed mogelijk doorgaat.

Op de zogeheten cohortafdeling krijgen alle patiënten met corona of verdenking daarop in isolatie verpleging. Hierdoor kan de zorg op de andere afdelingen zo normaal mogelijk doorgaan. Het kan zijn dat een geplande operatie moet worden verzet. Samen met de behandelend arts volgt een zorgvuldige afweging welke operaties veilig kunnen worden uitgesteld. Verder gaat de zorg gewoon door, zeker de zorg die niet kan wachten. Vooralsnog gaan geplande afspraken op de polikliniek door.

Samen zorgen voor een veilige omgeving

Het is belangrijk dat iedereen die het ziekenhuis bezoekt zich houdt aan de coronamaatregelen. 'Wij vragen patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar dringend om een eigen masker te dragen. Dit geldt voor alle locaties. Ook de zorgverleners die niet achter plexiglas werken dragen een masker. Kom alleen naar het ziekenhuis, behalve wanneer u gevraagd bent om één begeleider mee te nemen, u in een oncologisch behandeltraject zit, uw kind een afspraak heeft, u een beperking heeft waardoor begeleiding noodzakelijk is of wanneer u een afspraak heeft op de poli geriatrie. In deze gevallen mag er één begeleider mee'.

Agressie niet acceptabel

De medewerkers van St Jansdal zetten zich tot het uiterste in om patiënten op een goede en veilige manier zorg te bieden. 'Door de coronacrisis moeten wij de nodige maatregelen nemen die vaak niet leuk zijn voor patiënten. Helaas merken wij dat hierdoor de verbale agressie en intimidatie richting onze medewerkers toeneemt. Het korte (corona)lontje steekt steeds vaker de kop op', aldus een woordvoerder. 'Wij vinden dit niet acceptabel. Wij snappen de frustraties, maar begrijpen niet dat deze op onze zorgverleners wordt afgereageerd. Het is een moeilijke tijd ook voor zorgverleners. Laten wij hier op een vriendelijke manier samen doorheen komen'. 

Zorgverleners gezocht

Op dit moment kan het ziekenhuis de zorg voor patiënten nog uitvoeren met ons eigen medewerkers. 'We zien echter wel dat de zorg rondom corona weer toeneemt en zoeken daarom voor de komende periode extra hulp voor onze kliniek en de IC'. Het ziekenhuis kan de hulp van BIG geregistreerd verpleegkundigen, gediplomeerd verzorgenden IG of IC-verpleegkundigen goed gebruiken. Kijk hier voor vacatures.