Evelien Tersteeg uit Dronten schrijft boek over autisme

Dronten - Evelien Tersteeg (42) uit Dronten kreeg op haar 40e de diagnose autisme. Ze schreef daar een boek over met de titel Onzichtbaar Onvermogen.

Met dit boek hoopt Evelien een completer beeld te geven over autisme en mensen uit te leggen hoe het is om als autistische volwassene te functioneren in een hectische maatschappij.

Over autisme bestaan nog altijd veel vooroordelen. Vaak denken mensen dat iemand met autisme zielig is, een verstandelijke beperking heeft, met het hoofd tegen de muur bonkt, niet goed kan praten en al helemaal niet zelfstandig kan wonen.

Persoonlijk verhaal

Onzichtbaar Onvermogen is Eveliens persoonlijke verhaal. het laat zien tegen welke problemen je als autistische vrouw aanloopt - van piekeren en heimwee tot overprikkeling, angstklachten en rouwverwerking. Hoe moeizaam en frustrerend het diagnose-traject en overheidsinstanties kunnen zijn. En wat het betekent als al die dingen dan eindelijk een naam krijgen.

Kracht

Tegelijkertijd laat Evelien ook zien wat de kracht van autisme kan zijn en hoe - ondanks de uitdagingen - vriendschappen, een relatie en gezin ook goed mogelijk zijn voor een autistische vrouw.

Het boek Onzichtbaar Onvermogen wordt uitgegeven door uitgeverij Hogrefe en is sinds 20 oktober verkrijgbaar.