Truus Sweringa alsnog geridderd

Dronten - Eigenlijk zou Truus Sweringa in maart, tijdens haar afscheid als directeur/bestuurder van Oost Flevoland Woondiensten (OFW), al benoemd worden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Omdat de situatie sindsdien niet veranderd is, heeft burgemeester Gebben afgelopen maandag bij Sweringa thuis aan de voordeur het lintje uitgereikt.

Sweringa kreeg de koninklijke onderscheiding op grond van haar verdienste vanuit haar hoofdfunctie op het gebied van verduurzaming van de woningen in de gemeente Dronten als directeur/bestuurder van OFW. Door haar toedoen liep Dronten voorop in de verduurzaming van de woningvoorraad en werd ze bekend in woningcorporatieland. Door haar deskundigheid en vooruitstrevendheid werd ze veel gevraagd haar kennis over verduurzamen te delen. In diverse commissies en adviesraden heeft ze dit gedaan.

Maatschappelijke verdiensten

Ook op het maatschappelijke vlak heeft ze zich op breed bestuurlijk niveau jarenlang ingezet voor onder andere Impact, Het Flevo-landschap, de Rotary Club Dronten, Stichting Kunstbelang, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Dronten Kampen.

Polderpionier

Daarnaast heeft de burgemeester haar het bronzen Polderpionier beeldje overhandigd namens het college van burgemeester en wethouders als bijzondere blijk van waardering voor wat zij betekend heeft voor de gemeente Dronten.