Corona-proof sfeerproeven op voorlichtingsavonden Almere College Dronten

Dronten - Het Almere College Dronten houdt in oktober en november coronaproof voorlichtingsavonden.

Tijdens de voorlichtingsavonden kunnen leerlingen uit groep 8 zich oriënteren op vervolgonderwijs op het Almere College. Welk advies krijg ik? Welke school past het beste bij mij? Dit zijn vragen die tijdens een oriëntatie aan de orde komen.

Ontdekkingstocht

Het Almere College in Dronten helpt leerlingen graag bij deze ontdekkingstocht. De school nodigt leerlingen uit groep 8 en ouders/verzorgers uit voor één van de voorlichtingsavonden op 28 en 29 oktober of op 2, 4, 5, 10, 12 en 16 november. Deze avonden worden deze avonden geheel volgens de richtlijnen van het RIVM gehouden.

‘Het Almere College is een “ontmoetingsschool'’. Ontmoeten betekent voor ons dat wij het belangrijk vinden om leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers te ontvangen in onze school, zodat we met elkaar kennis kunnen maken en leerlingen de mogelijkheid krijgen om de sfeer te proeven,' zegt Susan Zandbergen, rector van het Almere College in Dronten.

Verschillende tijdsloten

Tijdens de avonden worden de coronamaatregelen in acht genomen. Susan Zandberge: 'We werken met verschillende tijdsloten waarop de school kan worden bezocht. Per tijdslot is plaats voor dertig bezoekers en we zorgen voor veilige wandelroutes door de school. Er vindt een presentatie over de school plaats en leerlingen kunnen een les of activiteit bezoeken. We bieden uiteraard ook ruimte om vragen te stellen aan onze leerlingen en medewerkers over het onderwijs op het Almere College.’

De voorlichtingsavonden worden op de verschillende locaties van het Almere College in Dronten gehouden. Op de locatie Het Perron (De Arend 4) zijn de avonden op 28 en 29 oktober en 2 november van 18.30 tot 21.30 uur. Hier wordt Praktijkonderwijs en VMBO-BBL/KBL gegeven. Op de locatie Copernicus (Educalaan 6-8) zijn de voorlichtingsavonden op 4, 5, 10, 12 en 16 november van 17.30 tot 21.45 uur. Hier zijn Mavo, Havo en VWO gevestigd.

Online voorlichtingsavond

Voor leerlingen en ouders die niet bij de voorlichtingsavonden op locatie aanwezig kunnen zijn, is er de mogelijkheid om zich aan te melden voor een online voorlichtingsavond. ‘Tijdens de voorlichtingsavonden op 29 oktober (Praktijkonderwijs en VMBO-BBL/KBL) en 5 november (Mavo, Havo, VWO) streamen we de voorlichting, zodat leerlingen uit groep 8 en ouders deze vanuit huis kunnen bijwonen. Deze weergave kan via de website natuurlijk ook op een ander moment bezocht worden. Daarnaast organiseren we chatsessies met leerlingen en medewerkers om alle vragen die er leven te kunnen stellen,’ aldus de rector.

3D-tour

Tenslotte is het mogelijk vanaf eind oktober virtueel de school te bezoeken tijdens een 3D-tour. Hierbij kun je je levensecht door de school bewegen en een aantal videofilmpjes bekijken over het reilen en zeilen op school.

Aanmelden

In verband met de aangepaste organisatie wordt aan leerlingen en ouders gevraagd zich tijdig aan te melden voor de voorlichtingsbijeenkomsten. Dit kan via de website van het Almere College.