Met gouden plaat op zak komt Joe Buck naar Lelystads poppodium Corneel

Lelystad - Zanger Joe Buck, die een gouden plaat heeft ontvangen voor zijn single ‘The Way You Take Time’, staat zondag 15 november in poppodium Corneel in Lelystad.

'Spijkers met Koppen'

‘The Way You Take Time’ werd inmiddels meer dan 8,5 miljoen keer gestreamd. De gouden plaat werd overhandigd door Dolf Jansen in het programma ‘Spijkers met Koppen’, waar hij onder andere nummers speelde van zijn debuutalbum ‘White Roses’.

Het nummer kreeg landelijke bekendheid nadat het gebruikt werd in een reclame van een bekende supermarktketen. Het lied was eerder al Radio 2 TopSong, werd nummer één in de ‘reclamemuziek-Top 40 aller tijden’ en kwam in de Top 10. Buck mag nu dus ook een gouden plaat aan deze lijst toevoegen. Buck was sprakeloos na het ontvangen van de onderscheiding. ‘Dit is heel vet, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Het is supercool om dit vast te houden.’

Eigen nummers

Tijdens zijn studie aan de Rock-Academie begon Buck zijn eigen nummers te schrijven, geïnspireerd door artiesten als John Mayer, Taylor Swift, Hunter Hayes en Dan + Shay. Dat bleef niet lang onopgemerkt. Ilse de Lange was onder de indruk en het duurde niet lang voor Buck bij Ilse de Lange’s label tekende. Dit was het begin van een droom die werkelijkheid werd.

Vorig jaar reisde Joe Buck meerdere keren af naar het Amerikaanse Nashville om nieuwe nummers te schrijven en zijn debuutalbum op te nemen. Hij speelde in het voorprogramma voor artiesten als Duncan Laurence, Hunter Hayes, Martin Morris en Dan + Shay. Ook toerde hij met Kacey Musgraves door Europa en stond hij als eerste Nederlander in de geschiedenis op het Amerikaanse countryfestival ‘CMA Fest.’

Exclusief intiem concert

Onlangs bracht Joe Buck zijn debuutalbum ‘White Roses’ uit, waarmee hij op tour zou gaan. Helaas werd door de coronacrisis een groot deel van de tour verplaatst of geannuleerd.

Zondag 15 november staat Buck wel met een exclusief, intiem concert in Corneel. Juist in deze tijd vindt het poppodium live muziek extra belangrijk. ‘Om te zorgen dat we onze activiteiten kunnen blijven organiseren werken we met een beperkte capaciteit en hebben we strikte maatregelen getroffen zodat wij onze bezoekers op een zo hygiënisch mogelijke manier en volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen verwelkomen,’ aldus Corneel.

Tickets zijn te koop via de website van Corneel.