Senia gaat van start met leesclub in Dronten

Dronten - Wie het ene na het andere boek verslindt en zijn of haar leeservaringen graag met anderen wil delen kan lid worden van een Senia leesgroep. Bij zo’n groep kun je nieuwe mensen ontmoeten en inspirerende gesprekken voeren over literatuur.

In Dronten gaat binnenkort een leesgroep van start, uiteraard met inachtneming van de geldende regels aangaande corona. Zaterdag 24 oktober is er een informatiebijeenkomst voor iedereen die het leuk vindt om literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact wil komen met andere liefhebbers. De bijeenkomst start om 10.00 uur. Opgeven is verplicht en kan door te mailen naar maud.clumpkens@senia.nl.

Jaarlijks zeven boeken

De leesclub Literatuur kiest jaarlijks zeven boeken uit een lijst van werk van Nederlandse schrijvers of buitenlandse auteurs die in het Nederlands vertaald zijn.

Een leesgroep van zes tot acht leden komt gedurende het jaar bij elkaar om een boek te bespreken. Senia verstrekt hiervoor leeswijzers met samenvatting en discussievragen samengesteld door deskundigen. Informatie over de literatuurlijst en de werkwijze wordt tijdens de bijeenkomst verstrekt door een ambassadeur van Senia.

Vrijwilligers

Door heel Nederland richt Senia leesclubs en muziek-luisterclubs op. De organisatie is grotendeels gebaseerd op vrijwilligerswerk: ambassadeurs zetten zich in voor het oprichten van nieuwe clubs, werkgroepen stellen de keuzelijsten samen en zorgen voor de lees- en luisterwijzers. De kennis die aan de basis ligt van de selectie van boeken en muziek en de samenstelling van leeswijzers, wordt geleverd door vrijwilligers in werkgroepen. Zo wordt de selectie van de keuzelijst Geschiedenis gemaakt door historici en de lijst Filosofie door filosofen. De meeste leeswijzers worden ook binnen deze werkgroepen gemaakt.